Stiefdochter Lisa Nicholson

 

Louise Dodd geboren in 1934 Manhattan, New York

HAMMOND met vrouw Roxana, met stiefdochter Lisa Nicholson en haar kinderen bij zijn huis in Frankrijk 1970

 
Louise Dodd werd in 1934 geboren op het eiland Manhatten, New York. Haar voornaam Louise werd nog tijdens haar jeugd vervangen door Lisa. 
Haar vader Edward Dodd was de eigenaar van een maritieme uitgeverij en haar moeder was de dochter van de oprichters van het gewaardeerde Hampton Instituut van Virginia - één van Amerika's eerste zwarte hogescholen. Haar ouders waren zeer streng: radio (tv was er nog niet) was verboden, net als stripboeken.
Daarentegen stimuleerden haar ouders klassieke litteratuur en psychologie. Lisa's vader Edward was een interressant type:  als jongeman kocht hij met nog 5 vrienden een complete Schoener genaamd "Chance"

Hiermee zeilde hij in 1930 de South Pacific op en schreef toen het boek "Great Dipper to the Southern Cross."

Als lid van de OSS (de voorloper van de latere CIA) deed hij dienst in Europa, tijdens WW II en werkte hij voor Winston Churchill.
Na zijn uitgeverij flink uitgebouwd te hebben ging hij rentenieren en reisde af naar French Polynesia om daar de cultuur te bestuderen. Hij schreef daar vijf boeken.

Door op te groeien tijdens WW II en door de scheiding van haar ouders bezocht Lisa een gevarieerd aantal publieke en privé-scholen. Ze eindigde haar studie op de Putney School in Vermont en Harvard.
Ze studeerde Wetenschap, Literatuur, Filosofie en Kunstgeschiedenis. Na het afstuderen wachtte haar een baan in New York's prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA)
In de zomer van 1956 met in haar hand een net behaalde "Liberal Arts degree" stopte Lisa ineens met haar baan en ging een chique leven leiden in New York City. Blijkbaar was haar moeder ineens hertrouwd, terwijl ze in Radcliffe waren. Haar nieuwe stiefvader was een aardig bijdetijdse man. Het was Laurens Hammond, de stichter of The Hammond Organ Company! 

Tijdens de zomer van 1956 charterde Mr. Laurens Hammond een van de jachten van Dhr. Nicholson in Antigua en Barbuda om zijn nieuwe familie te trakteren op een Caribbean zeilcruise.  De commandant daarbij aan boord was Nicholson's zoon Desmond. Zoals niet ongebruikelijk in de cruisewereld ontstond aan boord een romance en de jonge Lisa viel voor haar knappe  kapitein.... De de rest is geschiedenis, want ze is meer dan 50 jaar met hem getrouwd geweest.

Desmond op latere leeftijd

Tegenwoordig is Lisa Nicholson nog immer een actieve dame, die overigens ook geniet van haar pensioen: ze is een fitte en flexibele vrouw, die nog elke maandag yogalessen bijwoont. 
Ze zwemt bijna dagelijks in Pigeon Beach:


Lisa maakt muziek met haar vrienden in een a-capella zanggroep.


Ze ondersteunt haar kerk, de "Baxter Memorial Methodist " met volle overgave.

(Lisa links op bovenstaande foto)
Waar ze ook gaat over Antigua's ruwe wegen en heuvelachtige landschappen, ze is altijd op slippers onderweg...
Ze doet veel aan vrijwilligershulp in een Hospice en draagt overal waar ze heen gaat een afval bakje mee, om losslingerend afval op te rapen, waardoor ze de bijnaam "Trash Lady" noemen.
Ze werkt nog in  het lokale bestuur van de school en geeft nog steeds onderwijs.
Ze houdt van haar drie dochters en negen kleinkinderen.
Heeft borst kanker overleefd en beseft daardoor heel goed gewoon hoe kostbaar het leven is: ze leeft het dan ook het ten volle.
Ze is nog steeds een Amerikaans staatsburger en voor vele jaren was haar paspoort van de Verenigde Staten afgestempeld door Antiguaanse immigratie als een "BELONGER", maar ondertussen heeft ze nu tevens een Antiguaans paspoort.
Ps: We proberen met haar in contact te treden, om te bezien of ze nog één en ander weet van Laurens Hammond.

De feiten over haar zijn uitgebreider terug te lezen op een blog, geschreven vanaf een groot zeilschip, waar ze op mee reisde:
http://www.sailblogs.com/member/tigerlilly/?xjMsgID=214116