10 mrt. Hammond at Codarts


Hammond at Codarts

Op 10 maart a.s. vindt de introductie van Hammond at Codarts plaats met een special event (locatie WMDC, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam, studio A0.04, aanvang 12u tot 15u, gratis entree). Geïnteresseerde aankomende studenten, toetsenisten en pianisten, professionals, docenten en liefhebbers zijn van harte welkom tijdens deze dag.

Vanaf september 2018 start Codarts met een vernieuwde Hammondorgel opleiding in zowel de bachelor als de master. Carlo de Wijs, Hammondorganist met een internationale carrière is de initiatiefnemer van Hammond at Codarts. Hij ontving in 2016 een beurs van minister Jet Bussemaker van OCW voor een promotieonderzoek naar de historie en toekomst van het instrument. De unieke Hammond opleiding wijdt studenten in in de oneindige hoeveelheid mogelijkheden die het instrument biedt die put uit de diverse muziekstromingen en tradities. Naast de reguliere onderdelen van het Codarts curriculum als bands en ensembles, muziektheorie, artistiek onderzoek, masterclasses en ondernemerschap zijn de gespecialiseerde onderdelen van het Hammond curriculum gericht op: soundregistratie, dynamiek, de coördinatie en het basspel met zowel handen als voeten, specifiek repertoire (Hammond Songbook), de inzet binnen live- en studio omgevingen, muziekproductie en het ontwikkelen van nieuw repertoire.

Naast de specifieke Hammondorgel opleiding maakt Hammond onderdeel uit van het bestaande toetsen pop opleiding en is er de specialisatie mogelijkheid binnen piano jazz. Hoofdvakdocenten van beide opleidingen zijn betrokken bij het Hammond curriculum.

Meer informatie en aanmelden voor deze dag, mail 

Terug