Hammond@Codarts Event 2019


13 April 2019, 12.00 – 16.00 uur
Codarts, Kruisplein 26, Rotterdam (near CS), studio 6.41

Na een succesvolle eerste editie in 2018, organiseren we op 13 april a.s. een nieuw evenement waarop het Hammondorgel in alle hoedanigheden centraal zal staan binnen Codarts pop en jazz. Toetsenisten, organisten, pianisten, producers, liefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens een dynamisch programma met miniconcerten van getalenteerde internationale (oud)studenten en een speciale workshop o.l.v. Wiboud Burkens.

Toetsenist en producer Wiboud Burkens is actief binnen een breed spectrum van de muziek. Van Anouk tot Kane, Lalah Hathaway tot Candy Dulfer, en Lilian Viera tot Jungle by Night: hij is te horen op meer dan 100 cd’s. Zijn liefde voor vintage instrumenten, de Hammond en een mix met moderne technologie staan centraal in de actieve workshop voor alle aanwezige muzikanten.          

Hammondorgel als hoofd- en bijvak in zowel de bachelor als de master is een unieke studie* bij Codarts. Programmaleider en docent Carlo de Wijs presenteert deze middag en zal met zijn futuristische Modular Hammond en Hybrid drummer Jordi Geuens ook een miniconcert geven.

Voor meer informatie en het aanmelden voor deze dag, mail naar .

*De Hammond opleiding wijdt studenten in de oneindige hoeveelheid mogelijkheden die het instrument en de sound biedt, puttend uit diverse muziekstromingen en tradities. Naast de reguliere onderdelen van het Codarts curriculum als bands en ensembles, muziektheorie, artistiek onderzoek, masterclasses en ondernemerschap zijn de gespecialiseerde onderdelen van het Hammond curriculum gericht op: sound, dynamiek, coördinatie, het bas-spel met zowel handen als voeten, bestaand en nieuw Hammond Songbook repertoire, de inzet binnen live- en studio omgevingen, muziekproductie en het toepassen van Hammond technieken op andere toetsinstrumenten.

Een impressie van editie 2018 op:
youtu.be/QcHuKuaBe1E

www.codarts.nl/hammondorgel

Programma

Mini Concerts by
Boye Ingwersen & Thijmen Molema (Hammond & drums)
Robert Schippers (D) & Thijmen Molema (Hammond & drums)
Quint Vullings & Thijmen Molema (Hammond & drums)
Wiboud Burkens (lecture & workshop Vintage keys & modern technology)
Willem ‘t Hart & Nello Biasini (keys, drums & Ableton)
Carlo de Wijs & Jordi Geuens (B) (Modular Hammond & Hybrid drums)

Information, Q&A, interviews & more!

Terug