DE HAMMOND PODCAST!


Hammond??! Ja, het Hammondorgel! 

Hij is gevierd en verguisd, niet te tillen, vaak stuk en moeilijk te bespelen. Toch trok het Hammondorgel diepe sporen in de muziekgeschiedenis, met hoofd- en bijrollen in nagenoeg alle muziekstijlen. Z’n iconische en diep-lyrische geluid, weggeslingerd uit de Leslie-speaker, staat in ons muzikale geheugen gegrift - vaak onbewust - en wordt tot de dag van vandaag nog steeds geïmiteerd en gesampled. Wat is dat toch met die Hammond?

Veertien Nederlandse organisten vertellen over de betovering en het onderbuikgevoel, de soldeerbout altijd paraat, over drawbars en toonwieltjes, muzikale voorbeelden en favoriete riffs, de analoge geschiedenis en digitale toekomst en bovenal hoe ze leerden leven en spelen met dit instrument.

Aan het woord komen (alfabetisch) Jan Peter Bast, Nico Brandsen, Bert van den Brink, Sven Figee, Boye Ingwersen, Arno Krijger, Thijs van Leer, Frank Montis, Rob Mostert, Folkert Oosterbeek, Robin Piso, Thijs Schrijnemakers, Darius Timmer en Carlo de Wijs. En natuurlijk met een bijdrage van Hammonddokter Sjaak van Oosterhout.


12 delen, vanaf zaterdag 16 september
Aflevering 1 is al te beluisteren.
Vanaf zaterdag 16 september 12:00 uur gaat iedere week een nieuwe aflevering de lucht in.

https://open.spotify.com/show/0mKyHxIJ8QQc9RC88AQib6?si=bc5e288e26334a3b
https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-hammondpodcast/id1704314128


Playlist
De favoriete nummers van de organisten en hun eigen muziek zijn verzameld in een playlist https://open.spotify.com/playlist/15yThyPViECLV32N3ICOI1


De makers
Charlie Crooijmans, Karin Klooster en Aad van Nieuwkerk maakten deze  podcast tussen 2019 en 2023 en deden dat met veel genoegen en op eigen gelegenheid. Zij danken alle musici en Sjaak voor de bijzondere verhalen en warme ontvangsten in studio’s, werkplaatsen en woonkeukens.
De makers wensen iedereen veel luistervertier en mooie momenten toe.

 

Contact:

Terug