Leslie 3300 en 3300W

De Hammond Leslie 3300 is ontworpen met de professionele muzikant on the road in het achterhoofd. Deze éénkanaals Leslie heeft een rotorhoorn met twee snelheden waarbij gebruik wordt gemaakt van de bekende Ferro Fluid Driver en een basrotor met een 15 inch woofer.

 

In principe kan de 3300 beschouwd worden als een Leslie naar de beste tradities gebouwd zoals de 122 en de 147, zij het nu met een heavy duty transistor power amp.

Deze Leslie klinkt zeer goed en heeft veel power. Als u een keuze moet maken, dan zijn dit beslist de modellen, die de beste Leslie eigenschappen in zich herbergen.   

De Hammond Leslie 3300 heeft een 300 watt RMS versterker aan boord met een buizen voorversterker. Een 11-pins en 8-pins connector aan de achterzijde en de 6,3 mm jack aansluiting maken het mogelijk deze box op ieder Hammond orgel of ander instrument aan te sluiten.
De Hammond Leslie 3300 heeft een stevig gebouwd kabinet, afgewerkt met een high-impact zwarte finish. Gelukkig zijn er een paar wielen gemonteerd aan de onderkant waardoor transporteren van de Leslie 3300 comfortabel wordt.

Controls:
Master volume, Bass, mid-range, hoornvolume en subwoofervolume regelbaar.
Slow/Fast, Rise/Fall en zelfs de Brake (rem) tijd zijn in te stellen.De Leslie 3300 is ontworpen om rechtstreeks op de traditionele en Pro XK systemen, de
XK1 en XK3 aan te sluiten, maar zijn natuurlijk ook te combineren met alle andere instrumenten die van fabriekswege voorzien zijn van een 11-pin Leslie out. Er is echter ook een grote jack input aanwezig.

 

 

Hieronder ziet u de 3000W. In wezen is dit niets anders dan een 3300 in noten.

 

De kleur hieronder heet Glamour-23.

 

 

 

Hier is uitleg, geluid en film: 
https://www.youtube.com/watch?v=CfdcAnHYH18
https://www.youtube.com/watch?v=K3dENGPyIqc&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Nb-W81p3oDQ&feature=related 

En een lekker stukje oldschool-swing:
https://www.youtube.com/watch?v=K3dENGPyIqc