Hammond M-solo

Klein van formaat, groot in geluid

Het nieuwe Hammond M-solo drawbar keyboard is uitgerust met de nieuwe geluidsengine die we "Modelled Tone Wheel 2 (MTW2)" noemen en die de 91 toonwielen in het hart van alle vintage Hammond orgels nauwkeurig reproduceert.

Deze technologie maakt het mogelijk om de imperfecties die vintage Hammonds hun onderscheidend vermogen geven, zoals toonhoogtefluctuaties als gevolg van het toonwiel speling en volumefluctuaties als gevolg van decentering, tot uitdrukking te brengen. Ook percussie, Leslie™, vibrato en chorus en andere functies en effecten die onmisbaar zijn voor Hammond orgels komen aan bod.

Ondanks zijn kleine formaat en lichtgewicht frame biedt de M-solo een ervaring die je het gevoel geeft dat je op een echte B-3 speelt. Het is een compact, lichtgewicht, gebruiksvriendelijk instrument dat kan worden gebruikt voor het spelen van Hammondorgel in een band of als tweede keyboard bij een digitale of akoestische piano.

 

Ingebouwde polyfone synthesizer

De M-solo heeft een eenvoudige polyfone synthesizer, bestaande uit twee oscillatoren, een laagdoorlaatfilter met een wave-envelope en een volume-envelope, die beide regelbaar zijn.
- Er zijn 4 soorten oscillatoren, namelijk Triangle, Sawtooth, Square en Pulse.
- Effecten zoals pitch bend, delay-vibrato en wah-wah kunnen ook worden aangepast.

 

Zes soorten instrumenten

De Hammond M-solo is een real-time 49-noten drawbar keyboard dat is uitgerust met zes instrument-types namelijk vier orgels zoals de B-3, een string-ensemble en een polyfone synthesizer.

- B-3 - Hammondorgel B-3 geproduceerd in 1955~1974
- Vx - Brits transistororgel uit de jaren 1960
- Farf - Italiaans transistororgel uit de jaren 1960~1970
- Ace - Japans transistororgel uit de jaren 1960~1970
- Ens - strijkersensembleklavier uit de jaren 1970
- Syn - Een eenvoudige polyfone synthesizer uit de jaren 1970

 

Controle over de drawbars

In de M-solo creëren de drawbars niet alleen het geluid van de B-3, maar spelen ze ookeen andere rol afhankelijk van het type instrument, zoals een mixer die de helderheid van de toon aanpast in Vx, een filter en volumeregelaar in Syn...
Ze zijn allemaal eenvoudig en intuïtief te bedienen door simpelweg de drawbar op en neer te schuiven.

 

Patchknop

De M-solo is uitgerust met drie patchknoppen. Ze kunnen onmiddellijk worden opgeslagen en opgeroepen door een simpele aanraking. Standaard zijn er drie soorten patches (B-3,Ens,Syn) ingesteld op de patchknoppen. Dit zijn voorbeelden van typische instellingen die vaak worden gebruikt, maar je kunt je eigen scala aan geluiden creëren en ervaren.

 

 

 

Kleinste en lichtste

De M-solo is het kleinste en lichtste model in de geschiedenis van Hammond, met een uitstekende draagbaarheid als resultaat. Hij is extreem compact gemaakt en meet 73,1 cm in de breedte, 27,4 cm in de diepte en 8,5 cm in de hoogte. Het gewicht is slechts 3,6kg.

Er is een speciale koffer (apart verkrijgbaar) verkrijgbaar die de M-solo, het netsnoer, de AC-adapter, enz... bij elkaar houdt.

 

 

Aansluitingen

De M-solo is uitgerust met een AUX IN-aansluiting met een speciale volumeregelaar voor het aansluiten van een externe geluidsbron zoals een muziekspeler. Ook LINE OUT L&R, een hoofdtelefoonaansluiting, een expressiepedaalaansluiting (onmisbaar bij orgelspel) en een Leslie™ Fast-aansluiting (voor aansluiting op een controller die het Leslie™ Fast-effect in- of uitschakelt) zijn aanwezig.

Let op: Er is geen Leslie™-aansluiting (11-pins of 8-pins DIN) voorzien.