HAMMOND B-300 Portable

De Hammond B-300 was de opvolger van de succesvolle B-200 en kan uiteindelijk min of meer beschouwd worden als de portable versie van de Aurora Classic, de 232000 serie huiskamer orgels. Van de B-200 en 300 zijn meerdere modellen verkocht voor de huiskamer, als men een wat moderner vormgegeven instrument waardeerde.
De verschillen met de B-200 zijn niet enorm: qua uiterlijk zijn de pasteltinten van de registers achterwege gebleven en werd er gekozen voor zwart wit en grijstinten, hetgeen een chiquere uitstraling gaf.
De B-300 was de eerste Hammond portable met Strings Ensemble. Het betrof bij Hammond een 2-kanaals strings ensemble, maar voor het beste resultaat strings moest je eigenlijk een driekanaals versie hebben. De strings klonken in vergelijk met de competitie toch wat accordeonachtig, wat rauw, terwijl hier de voorkeur gegeven werd aan Mantovani achtige strings, rijk en lush.
In de volgende folder is te zien, dat de B-300 in tegenstelling met de B-100 en B-250 toch een klassieker design meekreeg.

 

 

 

 

Hieronder met de klep geopend. Deze kon ook zeer gemakkelijk verwijderd worden, zodat de lessenaar eronder gebruikt kon worden.

 

 

Hier nog een goede uitleg-video over de B-300 en hier een uitleg en speel-demo van Adrian Rose.