TWOGETHER

Jonge talenten spelen op lustrumdag

Tekst: Fred Meijer (bron: internet)
Artikel uit Turning Wheel 2011-4

In het ochtendprogramma van de lustrumdag worden we getrakteerd op een optreden van een jong en zeer getalenteerd duo, genaamd Twogether. Het duo bestaat uit 13-jarige Simon Oslender op toetsen en de 15-jarige Jérôme Cardynaals op drums. In 2010 wonnen ze het Prinses Christina jeugd jazz festival.

Simon Oslender is geboren in het Duitse Aachen. Al op zeer jonge leeftijd begon hij te drummen. De fase van de kinderliedjes heeft hij overgeslagen, het was meteen blues, rock en pop. Op een dag zag hij een dvd van John Mayall & The Bluesbreakers, met toetsenist Tom Canning op Hammond B3. Simon was meteen verliefd op het geluid van de Hammond en hij bleef maar luisteren naar de solo's van Tom Canning. Al gauw daarna ontdekte Simon zijn landgenote Barbara Dennerlein op de mp3-speler van zijn vader en zij werd zijn nieuwe voorbeeld.
Simon krijgt nu orgellessen van de plaatselijke kerkorganiste, terwijl hij op eigen kracht de blues, rock en jazz blijft verkennen. Na op verschillende keyboards te hebben gehad, speelt Simon nu op een Nord C2 Combo Organ.

Jérôme Cardynaals is geboren in Maastricht. Zo lang als hij zich kan herinneren, speelt hij al drums. Jérôme komt uit een muzikantenfamilie, die allemaal georiënteerd zijn op de New Orleans muziek. Inmiddels is Jérôme daar al meerdere malen geweest en deze stad zit, zoals hij het zelf zegt, helemaal 'in zijn systeem'. Jérôme droomt ervan om hier een tijdlang te gaan wonen en muziek te maken.
Hij heft er inmiddels gespeeld met Lillian Boutté, Thomas L’Etienne, Leroy Jones, Craig Klein, Benny Jones, Rob Espino, Shannon Powell, Gerald French, NO Nightcrawlers, New Birth Brassband, Tréme BB enzovoorts.
Sinds 2007 krijgt Jérôme drumles van Steffen Thormählen uit Aachen. Hij leert hem alles op het gebied van bigband, funk, blues, moderne jazz tot latin. Jérôme's grootste voorbeelden zijn New Orleans drummers als Shannon Powell, Gerald French, Herlin Riley, Stanton Moore. Maar ook Jeff Hamilton, Bernard Purdie en zijn leraar Steffen Thormählen.

Simon en Jérôme vormen samen het duo Twogether en staan garant voor een spetterende opening van onze lustrumdag. ◄