LESLIE MODEL 105

 

Ook Leslie model 105 was een poging om een gunstig geprijsde Leslie te maken voor op de kleinste spinet modellen. Er werden een aantal exemplaren geproduceerd, maar die gingen helaas allemaal naar het eigen personeel.

Het model zou "ROUND SOUND MACHINE" gaan heten en was  een "OEM-Leslie" (een inbouw-unit met schuimen rotor, welke Leslie aan veel orgelfabrikanten leverde), maar dan "kant en klaar" in een box gevat.
OEM = Original Equipment Manufacturer, is een term die in de orgelindustrie veel voorkomt. Bepaalde onderdelen zoals Leslie inbouw units, klavieren en andere componenten werden toegeleverd door een andere fabrikant, dus een Originele fabrikant, die een bepaald onderdeel dan wel halffabrikaat aanlevert. 
OEM zou in het Nederlands dus iets kunnen zijn als OHF: Origineel Halffabrikaat Fabrikant

Leslie 105 was dus bedoeld,als de meest voordelige oplossing, om een spinet-orgel met een leslie uit te breiden. Vele jaren later zou Leslie dit nog eens proberen, maar was toen over de wereld rédelijk succesvol met het model Leslie 215 A, welke nét als de 105 een niet erg sterke motor bezat, zodat beide modellen best een lange vertraging/aanzweltijd hadden.

Amplifier Type None
Output Power N/a
Drum Rotosonic
Horn None
Speeds 2 Speed (Chorale/Tremolo)
Interface 6 Pin
Amp Driven.

HIER is een demovideo te bekijken en te beluisteren.

 

 

Met de drukknop ( hieronder) kon geschakeld worden tussen snel en langzaam. Een off/stilstand kent de 105 niet.