Leslie Combo 145

Dit onlangs opgedoken Leslie-model is wellicht een van de zeldzaamste, welke uw scriba ooit onder ogen kwam. Het begon met deze (voor mij vreemde) afbeelding op een veiling-site:


En jazeker, het eerste waar je aan denkt, is dat er weer eens een creatieve geest bezig is geweest het een en ander aan zijn eigen smaak aan te passen.

Echter, na wat heen-en-weer gemail met een Deense organist kwam er een ander verhaal naar boven. Dit is een officieel geproduceerd model. Hier zijn beschrijving:


1+2. The colour is silver (the front fabric) and black paint with some kind of chrome decoration. I think it is the original painting. All sides except the front fabric is black.
3.  It has collapsable sidehandles. The wheels are not original but I think I have the wheels that came with it somewhere. They were not very well functionning.
4. I bought it in 2007 from a private owner in Denmark
Greetings, Lasse

Als we de serienummerplaat bekijken zien we, dat de techniek gebaseerd is op een Leslie 147, waarvan we straks ook de versterker herkennen. Verder is de plaquette niet al te sierlijk voorzien van de naam "combo 145".

Tot slot dan de verdere foto's, waar helaas de zijkant-weergaves ontbreken, maar uit de omschrijving lezen we, dat alle zijden, behalve de voorkant zwart zijn. De box inklapbare hendels heeft en de nu aangebrachte zwenkwielen niet origineel zijn. Maar hij moet origineel wel zwenkwielen hebben gehad.

Leuk, dat er nog steeds onbekende modellen opduiken in de door ons zo geliefde Hammond-wereld.