BRUNO MICHELI

Tekst: Aart van de Beek
Artikel uit Turning Wheel 2010-4

Voor de komende ledendag kunnen we ons verheugen op een optreden van de Franse organist Bruno Micheli. Hier alvast een korte kennismaking.

Bruno Micheli is geboren in 1959. Op 17-jarige leeftijd besloot hij professioneel muzikant te worden. Aanvankelijk was Bruno klarinettist die veel speelde in de stijl van 'New Orleans', pas later is hij met de toetsen in aanraking gekomen.
Bruno heeft van 1979 tot 2000 met belangrijke en grote namen uit de Amerikaanse jazz scene samengewerkt tijdens hun europese tournees, waaronder Stan Getz, Franck Foster, Sonny Costanzo, Clark Terry, de zangeressen Anne Ducros en Diane Reeves, Archie Shepp, maar hij heeft ook gewerkt met artiesten als Claude Nougaro en Charles Aznavour.


Bruno is autodidact op de piano. Na een ontmoeting de bekende Franse Hammondorganist Eddy Louiss tijdens een optreden in 1981, is hij ook zeer geïnteresseerd geraakt in het Hammondorgel. Toen Bruno eens na een concert thuis kwam en midden in de nacht de TV inschakelde, maakte hij kennis met Joey DeFrancesco op Hammond, met Elvin Jones (drums) en John MacLaughlin (gitaar). De volgende dag ging Bruno direct naar de winkel om alle CD's van Joey te kopen. En vrijwel onmiddellijk besloot hij ook om een B3 te kopen. Via Aart van de Beek heeft hij nadien ook nog een prachtige M3 gekocht en sindsdien is het Hammondorgel een deel van zijn leven.