ROB MOSTERT


Optredende organist ledendag 29 mei 2010
Bron: website Rob Mostert
Artikel uit Turning Wheel 2010-2

Op de ledendag van 29 mei 2010 heeft organist Rob Mostert opgetreden met Biggles Bigband. Een korte kennismaking met Rob.

Rob Mostert is een zeer ervaren musicus die al vele lange successen op zijn naam heeft staan. Omdat zijn broer orgel speelde in verschillende bands kreeg hij op achtjarige leeftijd eerst van hem les, op zijn eerste orgeltje. Voor de kenners, dit was een Elka Panther. Later ging hij naar de muziekschool en werd het instrumentarium ook regelmatig vernieuwd en uitgebreid. 
Via Viscount naar Solina, daarna een Yamaha YC45D, Korg CX3, Fender Rhodes, Roland Juno 106, Roland D50, Yamaha DX7 etc. Vanaf zijn 14e jaar begon hij met bandjes en speelde hij voor allerlei soorten feestjes. Zijn grootste fan dat was zijn vader. Hij bracht hem overal naar toe.
Op zijn 18e ging Rob naar het conservatorium en studeerde daar Hammondorgel bij docent Peter Rijs. Tevens kocht hij zijn eerste orgel met volledig pedaal. Dit werd een Hammond B3000. Ook richtte Rob de 10-mans formatie Crime Passionel op,  waarmee hij door het hele land speelde. Na zijn studie ging hij les geven aan zijn eigen muziekschool in Edam en dat doet hij nu nog steeds, al is de muziekschool inmiddels verhuisd naar zijn nieuwe locatie in Middelie, waar Rob een prachtige eigen studio heeft.

Na in verschillende zeer bekende coverbands te hebben gespeeld en diverse bekende artiesten te hebben begeleid, vond Rob het rond zijn 40e levensjaar tijd worden om echt zijn hart te volgen en te gaan doen wat hij altijd al wilde, en dat is lekkere swingende jazzy/funky muziek maken met de nodige dosis blues en soul. Na een tijd gezocht te hebben liep hij een originele Hammond B3 tegen het lijf en wat voor één! Toen was de weg vrij en begon hij een nieuwe band, B-3 genaamd. Met deze formatie stond Rob op verschillende jazzfestivals waaronder. Ook werd de CD B-LOOSE!! opgenomen en werd de presentatie in het bekende Bimhuis te Amsterdam gehouden. Tevens is Rob de vaste organist van Edison jazz zangeres Lils Mackintosh en samen met saxofonist Clous van Mechelen en drummer Chris Strik zijn ze te horen en te zien op de Nederlandse jazzpodia. Vanaf 2007 is Rob samen met gitarist Tom Klein en drummer Gerhard Jeltes ook actief met zijn band D.O.G (Dutch Organ Group) waarmee momenteel ook een cd wordt opgenomen.
Naast de bovengenoemde bands speelt Rob ook met onder andere Saskia Laroo (trompet), Wouter Kiers (tenorsax), Boris van der Lek (tenorsax), Frits Katee (sax), Jan Akkerman (gitaar) en Farida Merville (zang). ◄