Delvon Lamarr

Het Delvon Lamarr Organ Trio werd opgericht in 2015 en bestond oorspronkelijk uit toetsenist Delvon Lamarr (Dumas) op Hammond B-3, gitarist Colin Higgins en drummer David McGraw. Niet veel later verving gitarist Jimmy James (Williams) Higgins. Alle leden waren actieve muzikanten geweest in de muziekscene van Seattle. Lamarr was oorspronkelijk drummer en trompettist, maar stapte op zijn tweeëntwintigste over op orgel.Hij zei dat hij het instrument op natuurlijke wijze oppikte door organist/toetsenist Joe Doria te observeren.James en McGraw waren eerder medeoprichter van 'The True Loves", een 9-koppige soulband uit Seattle.

De band heeft getoerd in de Verenigde Staten en in het buitenland en heeft opgetreden op verschillende muziekfestivals, waaronder de Detroit en de Monterey Jazz Festivals. Het debuutalbum van het trio, Close But No Cigar, werd oorspronkelijk uitgebracht in 2016 op cd en werd in maart 2018 opnieuw uitgebracht op zowel lp als cd door Colemine Records. Het album bereikte de nummer één notatie in de U.S. Contemporary Jazz Albums hitlijst en nummer drie in de U.S. Jazz Albums hitlijst.In april 2018 bracht de band een live album uit getiteld Live at KEXP! op zowel LP als CD, dat werd opgenomen op 13 mei 2017. Het bereikte nummer 10 in de Jazz Albums hitlijst. In 2018 toerde de band nationaal en in Europa ter ondersteuning van de albums. Eind 2018 verving drummer Doug Octa Port McGraw. Drummer Michael Duffy voegde zich bij de band voor hun Europese Tour in 2019.

Op 29 januari 2021 bracht het trio hun tweede studioalbum I Told You So uit via Colemine Records. Het album debuteerde zojuist op meerdere hitlijsten: #1 in de Contemporary Jazz Album lijst, #3 in de Jazz Album lijst, #4 in de Tastemaker Album lijst en #12 in de Heatseeker Album lijst. "De onverbiddelijke, bedwelmende grooves van het Delvon Lamarr Organ Trio zijn alles wat je van een orgeltrio zou willen - een snufje soul-jazz uit de late jaren 60, wat elementen van modernere funk en een meeslepende, magnetische branie die je niet loslaat" - Glide Magazine.

Bron: Wikipedia